Onze Geschiedenis

Van kraakpand tot café-restaurant.

In het verlengde van de Oudegracht in hartje Utrecht is een prachtig klein straatje te vinden: de Ganzenmarkt. Dit is de plek waar restaurant Ubica is gevestigd. In het historische pand van Ubica komen traditionele en moderne elementen op een harmonieuze wijze samen.

Voorin het restaurant heerst er meer het gevoel van een café, waar je gezellig kunt borrelen, terwijl achterin is ingericht als een stijlvol restaurant. Ook het terras is een heerlijke plek om te vertoeven wanneer het zonnetje schijnt. In deze sfeervolle historische ambiance kun je genieten van echte Hollandse klassiekers als saté en eendenborst.

Bij Ubica zal je altijd gastvrij worden ontvangen door de vriendelijke bediening. Kortom: een smakelijke en sfeervolle avond is hier gegarandeerd. Neem contact op voor meer info.

Na een grote brand in 1989 werden er nauwelijks herstelwerkzaamheden uitgevoerd en bleven de panden leeg en onbewoonbaar. De aannemer werd niet betaald door de eigenaar en liet beslag leggen op de panden. Op 5 februari 1992 werden de panden gekraakt. De krakers knapten de panden met beperkte middelen op en maakten deze weer geschikt voor bewoning door 10 tot 15 krakers.

Begin 2012 is het pand verkocht aan projectontwikkelaar Klaassen, met de bedoeling er na grondige renovatie een hotel met 23 kamers en een grand café in te vestigen. Na een confrontatie met de politie zijn de panden ontruimd. Sinds 2014 zijn hier een hotel en ons café-restaurant te vinden.

Vacatures

werken bij de leukste zaak van Utrecht?

Bij Ubica Utrecht zijn wij altijd op zoek naar nieuwe Horeca toppers. Heb jij ervaring in de Horeca en zie jij een baan bij Ubica Utrecht wel zitten? Neem contact op!

Momenteel zoeken wij zelfstandig werkende koks en bedieningsmedewerkers. Stuur uw cv met motivatie op via de contactpagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.